Kedves első szülött Gyermekem! 
Ha majd egyszer a távoli jövőben felmerül a kérdés, hogy Anya! Én voltam bárányhimlős? 
A válasz: Igen! 18 hónapos korodban. És akkor is gyönyörű voltál!

Az egész úgy kezdődött, hogy csütörtökön este a Facebook-on láttam egy postot (lehet, hogy 5 év múlva ennek a mondatnak már nem lesz semmi értelme???) Szóval valaki azt írta a közösségi oldalon, hogy a fia valószínűleg bárányhimlős, mert pattanás szerű izé van a nyakán. Hmm. Én azt hittem a bárányhimlő piros pöttyök mindenfele. Na biztos ami tuti gyorsan utánanéztem a neten, hogy hogy néz ki az a rettegett bárányhimlő. Hát pont úgy mint ahogy az a hólyag nézett ki másnap Johanna nyakán… Aztán ahogy simogattam a fejét a hajában is volt egy fura ismeretlen valami… Na neee! Nem is voltunk közösségben, nem is láttam még bárányhimlőst. Tuti csak a meleg csapta ki. Hát szombaton már biztos volt, hogy ezek a hólyagok bizony bégetnek. Basszus! Ráadásul duplán basszus mert a következő héten szerettem volna beoltatni. Hát ezt már buktuk, irány az ügyelet!
Johanna és a bárányhimlő története röviden:
Az első néhány napon hólyagok jelentek meg főleg az arcán, a fején, a hasán és a hátán már inkább pöttyök voltak. A kedve a szokásos Johannás volt, mosolygott, nyüzsgött és kicsit nyűgös volt. Aztán egyik reggelre a hólyagok sebek lettek és én majdnem infarktust kaptam annyira cudarul nézett ki. Johanna pár napra bújós kiscica lett és látszólag nem élvezte az új szépségfoltjai társaságát de a hátsóján így sem maradt meg 1 percnél tovább. Ágynyugalom mi? Na persze! Max ha odaszögezem.
Láza egy percig sem volt, de még csak hőemelkedése sem, a 4. és az 5. éjszaka viszont nagyon rosszul aludt 🙁 Néha csak ült és keservesen sírt. Az éjszaka közepén újra bekentük a pöttyeit és szerencsére nyugodtan aludt tovább. Ha már itt tartunk a rázókeverék amit a gyógyszertárban ajánlottak, az orvos szerint egy jó ideje már be van tiltva bárányhimlőre. Viszont van egy csodaszer a PoxClin ami annyira szuper, hogy Johanna szabályosan kérte, hogy kenjük be vele 🙂 Irtó cuki még betegen is! Ma van a 10. napja, hogy az első hólyagok megjelentek és örömmel látom, hogy a sebei egyre szebbek, a kedve szinte már a régi. Még néhány nap és újra visszakapom az én gyönyörű lányomat a pihe puha bababőrével együtt!!
Mi van Anya? Gáz van?
Beteg gyereknek mindent szabad
Babamagazin címlapra azért nem tenném